ABB: Scaderi drastice ale comenzilor

ianuarie 28, 2010 at 1:13 pm Lasă un comentariu

Producatorul de tehnologii pentru automatizari ABB, avand sediul central in Houston – Texas, a raportat, prin intermediul centrului de comunicare din Zurich – Elvetia, venituri nete in valoare de un miliard USD, pentru trimestrul al treilea din 2009.

In intervalul analizat, numarul comenzilor a scazut pana la nivelul de 7,1 miliarde USD, iar cifra de afaceri s-a diminuat cu 5% fata de cele trei luni anterioare, ajungand la 7,9 miliarde USD. O influenta certa asupra acestor tendinte a fost exercitata si de scaderea preturilor, generata atat de reducerea cotatiilor pe piata materialelor, cat si de diminuarea volumului de contracte, scrie Moldovaconstruct.

Daca in ceea ce priveste sectorul de centrale electrice trendul este ascendent, in ceea ce priveste produsele ce au un ciclu scurt de exploatare s-au inregistrat pierderi. In ansamblu, oficialii companiei constata ca performanta financiara a fost acceptabila in perioada iulie – septembrie 2009, datele indicand o imbunatatire a marjelor de profit.

Atentia managementului ABB se va focaliza, in continuare, pe alinierea costurilor de productie la exigentele actuale, pentru a se reusi promovarea unor produse competitive. Masurile de control vizeaza atat costurile de distributie, cat si pe cele administrative, tinta declarata fiind de ajustare a acestora cu doua miliarde USD, pana la sfarsitul lui 2010. De asemenea, se va acorda o atentie sporita tuturor potentialelor oportunitati care vor aparea in perioada urmatoare pe segmentele de infrastructura energetica, surse regenerabile si pietele aferente acestora, scrie Moldovaconstruct.

Sursa: Moldovaconstruct

Entry filed under: Automatizari. Tags: , .

Rezultate de succes pentru firma AK STEEL Investitie de 246 milioane de dolari in motoare electrice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

ianuarie 2010
L M M J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

%d blogeri au apreciat: