Motoare electrice din Romania pentru francezi

ianuarie 26, 2010 at 6:21 pm Lasă un comentariu

Institutul de Cercetari Electrotehnice ICPE SA din Bucuresti dezvolta un motor electric destinat echiparii unor viitoare modele de scutere hibride care vor fi realizate de o companie franceza din industria auto. 

„Participam, in calitate de parteneri ai unei firme franceze, la realizarea unui scuter hibrid care va avea motorul electric plasat in roata, iar daca produsul dezvoltat de noi va trece testele din toamna, acesta va fi certificat si introdus in productie, ICPE urmand sa asigure in calitate de furnizor sistemul electric de actionare”, a declarat pentru MEDIAFAX directorul Departamentului Servomotoare din cadrul institutului, Mihaela Scortescu.

Autonomia scuterului hibrid va depinde de sursa de alimentare asupra careia va decide beneficiarul.”In ultimii ani, ICPE acordat o atentie deosebita cercetarii sistemelor de propulsie destinate vehiculelor de capacitate mica. Am creat o serie de sisteme de propulsie electrica cu puteri cuprinse intre 200 de wati si 2 kilowati”, a adaugat Scortescu, potrivit Ecomagazin.

Pana in momentul de fata, institutul a realizat si echipat cu motoare mai multe modele experimentale de vehicule, printre care automobile de clasa mica si medie si un microbuz, insa sistemele dezvoltate de ICPE nu au ajuns sa fie produse in serie.

Departamentul Servomotoare al ICPE are 59 salariati, care concep si produc produc de servomotoare electrice speciale de putere medie, destinate in special sectorului indutrial.Institutul de Cercetari Electrotehnice ICPE SA este detinut in proportie de 62% de asociatia salariatilor, restul actiunilor apartinand SIF Muntenia, scrie Ecomagazin.

Sursa: Ecomagazin

Entry filed under: Evenimente. Tags: , .

Top constructori auto care vor produce masini electrice Incepe inscrierea la examenul ANRE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

ianuarie 2010
L M M J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

%d blogeri au apreciat: