In 2010 jucatorii din piata automatizarilor industriale vor trata cu maxima seriozitate orice proiect de investitii

ianuarie 22, 2010 at 2:18 pm Lasă un comentariu

„Desi in 2010 piata romaneasca de automatizari si sisteme de masura nu va fi mult diferita ca volum fata de 2009, este totusi posibila o usoara crestere, iar concurenta va fi mai dura.”

„Drept urmare, companiile din domeniu vor trata cu maxima seriozitate orice proiect de investitii, indiferent de marime si se vor orienta si catre alte business-uri, mai putin exploatate pana acum. Sunt de asteptat mai multe investitii in termocentrale, de exemplu.”, previzioneaza dl. Ion Andronache, presedintele Syscom 18, companie care livreaza sisteme integrate in domeniul de automatizari industriale.

Intrucat consumul de gaze si de combustibili va fi relativ apropiat de cel din 2009, bugetele de investitii in industria de petrol si gaze vor fi asemanatoare; lupta pentru fiecare proiect va fi insa mai mare. „In ceea ce ne priveste, incercam sa ne pastram pozitia pe care o avem in calitate de furnizor si integrator de sistem pentru clientii nostri traditionali – Petrom, Romgaz, Transgaz. Totodata vom fi mai agresivi pe alte piete – termocentrale, industria apei, medicamente, bauturi, industria alimentara.”, declara Ion Andronache.

Piata locala de automatizari a carei valoare se ridica la 300-400 milioane de euro intr-un an normal a cunoscut in 2009 o scadere cu aproximativ 25-30% fata de an,ul trecut. „Anul 2009 a fost un an de <<acomodare>> cu criza, anul in care firmele au incercat sa se adapteze la noile conditii de piata. Anul 2010 va fi mai dificil odata ce toata lumea a inteles gravitatea situatiei. Bancile vor fi mai severe, bugetele de investitii vor fi mai stranse, fiecare firma va incerca sa-si recupereze creantele cat mai rapid, iar firmele straine furnizoare de echipamente  sau servicii vor fi mai active pe piata romaneasca.”, este de parere Andronache.

In acest context, exportul devine o prioritate pentru Syscom 18 in 2010. Compania isi propune un volum total de vanzari de cca 20 milioane de euro, dintre care 1,5 – 2 milioane de euro sa fie reprezentate de exporturi. Ca si in 2009, livrarile de sisteme la cheie vor reprezenta probabil cca 80% din volumul total de vanzari. „Un alt obiectiv prioritar pentru noi este mentinerea colectivului de specialisti, obiectiv atins in 2009. De asemenea vrem sa obtinem aprobarea europeana MID pentru sistemele noastre de masura, caz in care vom fi prima firma romaneasca detinand acest certificat.”, completeaza Andronache.

Cel mai recent proiect major al companiei, finalizat la sfirsitul anului 2009, a fost implementarea sistemelor de recuperare vapori in 10 depozite Petrom concomitent cu introducerea incarcarii pe jos pentru benzina. Valoarea proiectului a fost de ordinul milioanelor euro si a inclus servicii integrate: proiectare, livrare echipamente, dezvoltare software, instalare, punere in functiune, teste. „Ca sa rezisti pe piata in vremuri de criza si sa-ti pastrezi clientii trebuie sa ai un avantaj competitiv. Al nostru consta in faptul ca suntem integrator de sistem si intelegem bine aplicatia. Spre deosebire de alte cateva aplicatii similare din Romania, sistemele noastre sunt comandate si monitorizate de un sistem SCADA. Creste siguranta in exploatare si permite efectuarea calculelor si  imprimarea rapoartelor conform cerintelor autoritatilor de mediu. In acest moment Syscom 18 este de departe cea mai experimentata companie din Romania in acest domeniu, cu 17 sisteme de recuperare vapori implementate.”, explica Ion Andronache.

Entry filed under: Automatizari. Tags: , , .

Primaria din Piatra Neamt vrea 20 de milioane de euro pentru o centrala solara AMBIENT ELECTRIC 2010, 17-21 februarie, Cluj-Napoca

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

ianuarie 2010
L M M J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

%d blogeri au apreciat: