Google trader de energie electrica

ianuarie 11, 2010 at 1:36 pm Lasă un comentariu

Compania americana de internet Google, care consuma o proportie mare de electricitate in centrele sale de date, a creat o subsidiara numita Google Energy, prin care vrea sa tranzactioneze energie, scrie New York Times.

Recent, compania a aplicat o cerere la Comisia Federala de Reglementare in domeniul de energie din Statele Unite (FERC) prin care sa i se permita cumpararea si vanzarea de energie, scrie wall-street.ro.

Google a anuntat ca nu planuieste sa devina un trader de energie, iar principalul scop a fost sa obtina mai multa flexibilitate pentru cumpararea de energie regenerabila din centrele sale de date.

„Vrem sa avem abilitatea de a procura energie regenerabila pentru a compensa utilizarea acesteia la operatiunile pe care le detine”, a declarat Niki Fenwick, purtator de cuvant Google. Fenwick a declarat ca accesul la mai multa energie regenerabila ar putea ajuta compania sa indeplineasca obiectivul de a deveni o companie „verde”, scrie wall-street.ro.

Aceasta nu este prima incursiune a Google in domeniul energetic. De-a lungul timpului, Google a investit in proiecte de energie regenerabila prin diviziile filantropice si cele de investitii. De asemenea, a abordat un numar de proiecte si parteneriate prin care, de exemplu, oferea instrumente de masurare a energiei electrice din gospodarii. Compania a mai incercat sa ajute la dezvoltarea de energie regenerabila care este mai ieftina decat carbunele.

Daca cererea Google va fi acceptata de FERC, compania ar putea sa vanda orice surplus de energie care rezulta din aceste initiative, scrie wall-street.ro.

Sursa: Wall-street.ro

Entry filed under: Energie, Energie verde. Tags: , .

Participa sau nu statul la proiectul celor doua reactoare nucleare 3 si 4 de la Cernavoda 35 de milioane de euro pentru 3 parcuri eoliene din Polonia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

ianuarie 2010
L M M J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

%d blogeri au apreciat: