Doua proiecte de explorare si modernizare Romgaz, finalizate

decembrie 22, 2009 at 12:56 pm Lasă un comentariu

Compania Syscom 18, unul dintre liderii nationali in domeniul automatizarilor industriale, a contribuit la finalizarea recenta a doua proiecte complexe in beneficiul Romgaz.

Proiecte care urmaresc atat explorarea, cat si modernizarea statiilor aflate in proprietatea operatorului roman de gaze.
In cadrul proiectului de valorificare a gazelor din structura Caragele, contractorul general a fost Inspet Ploiesti, iar statia de uscare gaze a fost livrata de firma germana EMS. Syscom 18 a subcontractat sistemul de automatizare furnizand instrumentatie, valve, debitmetre ultrasonice, sistemul de comanda si control, sistemul de detectie gaze / fum si asigurand integrarea tuturor elementelor in sistem. Syscom 18 a produs si livrat si statia fiscala de masura gaze pentru livrare in reteaua nationala de transport gaze. Statia are doua linii de masura cu debitmetre ultrasonice si turbina etalon pentru verificare si este conectata prin fibra optica la sistemul central de control.

Modernizarea Statiei de compresoare de la Cristur a constat in montarea a doua compresoare, cu o capacitate de 400.000 Nm3/zi fiecare, furnizate de firma americana Cooper Cameron, care inlocuiesc cele trei gazomotocompresoare mai vechi. Montajul celor doua compresoare si al instalatiilor aferente s-a facut intr-o locatie noua, fara intreruperea functionarii statiei de comprimare, investitia asigurand un debit de aproximativ 800 000 Nm3/zi. In cadrul proiectului de modernizare, Condmag Brasov a fost contractor general, iar Syscom 18 a fost integrator de sistem si furnizor pentru instrumentatie, valve, sistemul de comanda si control, sistemul de detectie gaze / fum, asigurand totodata instalarea si punerea in functiune.

„Syscom 18 deruleaza un parteneriat de lunga durata cu Romgaz, principalul producator de gaze din Romania, si in calitate de integrator de sistem si furnizor de echipamente electrice, urmarim ca pe termen scurt si mediu sa sustinem un program intens de reabilitare a productiei zacamintelor mature, program care implica lucrari de modernizare a infrastructurii, de instalare a echipamentelor necesare livrarii in reteaua nationala de transport a gazelor.”, declara Ion Andronache, presedintele Syscom 18.

Entry filed under: Automatizari, Echipamente Electrice. Tags: , , .

Hidroelectrica a retehnologizat centrala Draganesti de pe Oltul Inferior Tigara electronica, o inventie pentru sanatatea noastra

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

decembrie 2009
L M M J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

%d blogeri au apreciat: