Hidroelectrica a retehnologizat centrala Draganesti de pe Oltul Inferior

decembrie 21, 2009 at 1:17 pm Lasă un comentariu

Hidroelectrica a incheiat procesul de retehnologizare integrala a celei de-a doua hidrocentrale de pe Oltul Inferior, CHE Draganesti, se arata intr-un comunicat oficial al societatii.

Potrivit sursei citate, hidrocentrala este echipata cu patru grupuri hidroenergetice si are o putere instalata de 57 MW, echivalentul a 14,25 MW putere instalata pe fiecare grup. Amenajarea hidroenergetica de pe Oltul Inferior este compusa din cinci hidrocentrale, dupa cum urmeaza: Ipotesti (retehnologizata complet la data de 5 noiembrie a.c.), Draganesti, Frunzaru, Rusanesti si Izbiceni, scrie Financiarul.

Toate aceste puncte vor functiona cu echipamente ce permit folosirea apei din acumulare pentru producerea de energie, apoi, cand nevoile de reglaj ale Sistemului Energetic National o cer, apa va fi pompata, prin aceleasi turbine, inapoi in acumulare. Hidroelectrica precizeaza ca acest sistem in cascada este unic in lume.
Valoarea lucrarilor de la Draganesti este de aproximativ 65 milioane de euro, acestea fiind realizate de catre un consortiu format din companiile Voith-Siemens si VaTech Andritz.

Lucrarile din centrala Draganesti s-au incheiat la 12 decembrie, odata cu finalizarea probei complexe de functionare de 72 de ore. Receptia ultimului hidroagregat a avut loc la 17 decembrie. Retehnologizarea va disponibiliza intreaga putere instalata, de 265 MW, a hidrocentralelor, iar echipamentele vor incepe un nou cic lu de functionare de 30 ani, scrie Financiarul.

Procesul de retehnologizare a hidrocentralelor a inceput in 2005 si are ca termen de finalizare anul 2012. Valoarea intregului contract de retehnologizare este de circa 350 milioane de euro. Hidroelectrica este campionul national al furnizarii de energie regenerabila. Politica de retehnologizare si modernizare a unitatilor noastre de productie fac din companie cel mai dinamic contributor al SEN din perspectiva cresterii capacitatii energetice a tarii.

Sursa: Financiarul

Entry filed under: Investitii. Tags: , , , .

Alba saraca in potential eolian si solar Doua proiecte de explorare si modernizare Romgaz, finalizate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

decembrie 2009
L M M J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

%d blogeri au apreciat: