Cum sa eviti penele de curent?

decembrie 1, 2009 at 2:38 pm Lasă un comentariu

Printre problemele care survin in urma intreruperilor de curent se numara si deteriorarea aparatelor electrocasnice. In functie de consumul mediu din locuinta, puteti apela la diverse tipuri de baterii, generatoare, grupuri electrogene.

Inainte de a stabili care este solutia cea mai indicata in cazul in care aveti probleme cu distributia de energie electrica, trebuie sa calculati care este puterea instalata din imobil, scrie Adevarul.

In functie de aceasta stabiliti si ce produs vi se potriveste cel mai bine. Uzuale si mai ieftine sunt UPS-urile. Aceste produse contin o baterie care se incarca de la reteaua de curent electric, atunci cand aceasta functioneaza corespunzator. Atunci cand survin intreruperile, aparatul contiua sa alimenteze reteaua locuintei.

Schneider Electric este una dintre companiile care produce astfel de surse de tensiune neintreruptibila. Gama de produse oferita incepe de la UPS-uri cu autonomie minima, care functioneaza un interval de timp scurt, atat cat sa inchidem controlat un echipament pana la produse cu autonomie extinsa, care functioneaza pe baza de baterii suplimentare, utile atunci cand dorim sa continuam lucrul de-a lungul unei pene de curent, informeaza Adevarul.

„Pentru dimensionarea corecta a bateriei, e necesar sa stim cat dureaza cele mai multe dintre penele de curent. Daca dorim doar o solutie care sa rezolve situatia pentru cateva minute, nu vom cheltui mai mult de cateva sute de lei”, spune Octavian Popescu, inginer Siemens.

Un UPS de calitate, poate salva multe alte echipamente. UPS-urile arata ca o cutie metalica si au intre cinci si 50 de kilograme. Pretul variaza in functie de puterea echipamentului si pot ajunge si la 3.000 de euro.

Pentru o putere instalata mare sunt indicate grupurile electrogene,cu preturi similare celor ale UPS-urilor performante. In cadrul unui grup electrogen aveti un motor cu ardere interna care antreneaza un mic generator, care debiteaza ulterior tensiunea solicitata in retea, scrie Adevarul.

Acesta nu functioneaza continuu comparativ cu un UPS. „Astfel, cand avem o cadere de retea, trebuie sa mergem sa pornim grupul electrogen manual, sa asteptam cateva zeci de secunde pentru ca grupul sa intre in regim de functionare, dupa care putem incepe sa conectam utilizatorii doriti la grup”, spune Popescu.

Generatorul sustine mai multe echipamente electrocasnice sau circuite de lumina si priza. Grupurile electrogene sunt zgomotoase, necesita combustibili si ocupa un spatiu mare.

Daca pe langa reteaua clasica dispuneti si de echipamente de producere a curentului electric din surse regenerabile puteti evita usor orice tip de neplaceri. Panourile fotovoltaice sunt cele mai indicate solutii.
Potrivit reprezentantilor companiei ABB panourile transforma energia solara in curent continuu care, prin intermediul unui invertor este convertit in curent alternativ si poate alimenta instalatia electrica a consumatorului.
Sursa: Adevarul

Entry filed under: Energie, Energie electrica. Tags: , , , .

Hidroelectrica doreste sa faca rost de bani pentru investitii Prea multa energie verde ar putea da peste cap reteaua de electrica a Bulgariei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

decembrie 2009
L M M J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

%d blogeri au apreciat: