Profituri mici pentru producatorii de energie electrica

noiembrie 26, 2009 at 3:09 pm Lasă un comentariu

Al treilea producator de energie electrica din tara, Complexul Energetic Turceni, va inregistra in acest an un profit net de 23,7 milioane de lei, dupa ce initial estimarea a fost de 45 de milioane de lei.

Revizuirea in jos a beneficiului se datoreaza reducerii mai accelerate a veniturilor in raport cu cheltuielile pe fondul scaderii consumului de electricitate in 2009. Astfel, veniturile vor fi reduse cu 17%, de la 1,8 miliarde de lei la 1,5 miliarde de lei, iar cheltuielile scad cu aproape 12%, de la 1,7 miliarde de lei la 1,5 miliarde de lei. CE Turceni este cea mai mare termocentrala din tara, cu o cota de 10% pe piata de generare de electricitate, scrie Financiarul.com.

Ministerul Economiei, condus de Adriean Videanu, a modificat si estimarea de profit net pentru CE Craiova, al cincilea producator de curent electric. Potrivit sursei amintite, complexul va obtine in acest an un profit de 700 mii de lei, de 3,6 ori mai mic decat estimarea initiala de 2,5 milioane de lei. La CE Rovinari, profitul prognozat pentru acest an ramane neschimbat, de 18,2 milioane de lei. La Turceni si Rovinari, numarul de salariati a crescut cu 18% si, respectiv, 20%, in 2009 dupa inglobarea in cele doua companii a societatilor de intretinere Termoserv Turceni si Termoserv Rovinari.

„La complexul Craiova, acest lucru s-a intamplat inainte de aprobarea bugetului pe 2009”, a declarat Tudor Serban, secretar de stat in Ministerul Economiei, citat de Mediafax. Potrivit datelor Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), complexurile Turceni, Rovinari si Craiova asigura un sfert din productia de energie electrica a tarii, scrie Financiarul.com.

Complexul Energetic Turceni va obtine in 2009 un profit net de doua ori mai mic decat cel estimat in primavara de actionarul majoritar, Ministerul Economiei. Cauza revizuirii in jos este scaderea consumului de electricitate din acest an.
Sursa: Financiarul.com

Entry filed under: Energie, Energie electrica. Tags: , , , .

Va asteptam la „Romania Green Business Gala” Hidroelectrica doreste sa construiasca doua hidrocentrale pe Dunare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

noiembrie 2009
L M M J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

%d blogeri au apreciat: