Candino Swiss Watch opteaza pentru energie solara

noiembrie 20, 2009 at 5:25 pm Lasă un comentariu

Candino Swiss Watch s-a alaturat numarului tot mai mare de marci orologere care contribuie la conservarea mediului prin diverse metode, de la ecologizarea completa a manufacturilor, pana la sponsorizarea unor initiative stiintifice.

Candino Swiss Watch a acceptat sa participe la prima calatorie in jurul lumii alimentata prin energie solara. PlanetSolar, cea mai mare ambarcatiune alimentata solar construita vreodata isi va incepe voiajul in 2010. Candino, un brand care face parte din Grupul Festina, se va numara printre principalii parteneri ai proiectului, fiind, de asemenea, cronometrorul oficial al evenimentului. Calatoria in acest tip de ambarcatiune doreste sa demonstreze potentialul energiilor regenerabile, scrie Ziarul financiar.

PlanetSolar e un catamaran pus in miscare de un motor electric silentios si nepoluant, alimentat prin energie solara. Deocamdata in stadiu de constructie in nordul Germaniei, cea mai mare barca alimentata solar va avea dimeniuni impresionante (35 x 23 x 6 m si o greutate de 6 tone) si va fi carmita de Raphäel Domjan, initiatorul proiectului, si Gérard d’Aboville, renumitul navigator francez, primul care a traversat Oceanul Atlantic intr-o ambarcatiune cu vasle.

Proiectul a fost prezentat oficial in Elvetia in cadrul inaugurarii PlanetSolar Village, pe 3 septembrie la Yverdon-les-Baines. Acest targ, sub forma unei expozitii de calatorie, va acompania barca alimentata solar pe parcursul tuturor etapelor, de la Hamburg la Lisabona, prin Londra si Paris. Apoi, in 2011, pe durata turului mondial, la New York, San Francisco, Dubai si Sidney, scrie Ziarul financiar.

PlanetSolar Village isi propune sa educe populatia globului despre energiile regenerabile. Vizitatorii targului vor putea sa navigheze pe PlanetSolar prin intermediul unui simulator sau sa participe in cadrul unor curse de ambarcatiuni alimentate solar.

„A sponsoriza PlanetSolar inseamna sa crezi intr-un proiect caracterizat de durabilitate, rationament si performanta”, spune Jean-Marc Guillod, director de vanzari Festina-Candino Watch SA. „In ciuda crizei economice si financiare curente, Candino doreste sa sustina un proiect menit sa ajute planeta si generatiile viitoare”, scrie Ziarul financiar.

Evident, Candino intentioneaza sa creeze, pentru a marca acest parteneriat, noi modele de ceasuri quartz si automatice echipate cu complicatii utile navigatorilor si persoanelor care calatoresc frecvent.

Sursa: Ziarul financiar

Entry filed under: Energie, Energie verde. Tags: , .

Nu avem finantare suficienta in domeniul energetic Lege neaplicabila pentru energii alternative

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

noiembrie 2009
L M M J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

%d blogeri au apreciat: