Proiectele din industria de automatizari industriale sunt in strand-by

noiembrie 16, 2009 at 4:25 pm Lasă un comentariu

automatizari_industrialePe piata romaneasca de automatizari industriale activeaza in prezent peste 100 de firme. Cota de piata detinuta de compania Syscom 18 este apreciata la cca 5-6% la nivelul cifrelor de afaceri din 2007.

„Piata romaneasca de automatizari si sisteme de masura a cunoscut o scadere cu aproximativ 25-30% fata de anul trecut, pe fondul crizei economice, care a determinat reducerea drastica a bugetelor de investitii in toate domeniile – petrol, gaze, energie electrica, auto, metalurgie, etc.”, apreciaza Ion Andronache, presedintele Syscom 18, unul dintre liderii nationali in domeniul de automatizari industriale. In opinia domnului Andronache, „cauzele majore, valabile de fapt pentru toata perioada de criza si pentru zecile de mii de firme romanesti care au probleme , sunt cel putin patru : criza propriu-zisa care a afectat intreaga economie, instalarea noului guvern si perioada mare pana la numirea definitiva a multor directori de mari companii de stat, acordarea multor contracte mari firmelor straine in defavoarea firmelor romanesti, incapacitatea guvernului de a intoarce banii de la buget catre firmele romanesti.”

 “In acest domeniu, cota de piata este dificil de estimat. Cand spunem ca detinem 5-6 % din piata, ne referim la vanzarile directe, fara sa luam in calcul vanzarile in regim de reprezentanta sau proiectele mari realizate de firme straine cu echipamente si sisteme complete aduse din afara.”, completeaza Ion Andronache.

Veniturile totale inregistrate de Syscom 18 in primele noua luni din 2009 au fost de aproximativ 9 mil EUR fata de 11, 6 mil EUR in perioada similara a anului 2008. „Estimez ca la sfirsitul anului 2009 veniturile vor fi cu cca 20% mai mici decit 2008. Consider insa ca aceste rezultate sunt normale in acest an dificil din punct de vedere economic.”, declara Ion Andronache.

Syscom 18 furnizeaza solutii integrate pentru sisteme de automatizare si masura, fiind prima firma din Romania care a implementat in 2003 prima statie fiscala mare moderna, cu debitmetre ultrasonice, de masurare a gazelor naturale la depozitul subteran din Butimanu, judetul Dambovita, iar in 2006 un sistem complet de recuperarea vaporilor la RAFO Onesti.

Syscom 18 desfasoara in prezent proiecte similare, atat pe teritoriul tarii, cat si in Orientul Mijlociu si Asia Centrala. Compania furnizeaza servicii „la cheie”, asigurand proiectarea, integrarea sistemului, livrarea echipamentelor, producerea de dulapuri de automatizare si skiduri de masura, elaborarea softurilor si punerea in functiune.

Pana la sfarsitul anului, Syscom 18 va finaliza o serie de proiecte pentru clientii sai traditionali, Petrom, Romgaz si Transgaz: livrarea a 15 gaz cromatografe pentru Transgaz, un skid GPL de mari dimensiuni pentru Petrom, doua gari de godevil pentru Romgaz. Compania este de asemenea implicata in modernizarea mai multor compresoare pentru Romgaz (ca subcontractant), precum si in modernizarea unui depozit petrolier pentru Rezervele Statului. Tot anul acesta va finaliza si modernizarea unui depozit de produse petroliere si chimice in Iordania, proiect in valoare de peste 1 milion de euro.
Sursa: www.morethanpub.ro

Entry filed under: Automatizari. Tags: , , , , , .

Statul ar trebui sa fie un supraveghetor in energie Energie termica cu 18% mai scumpa fata de alte tari europene

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

noiembrie 2009
L M M J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

%d blogeri au apreciat: