Scaderea consumului de energie electrica va continua

noiembrie 9, 2009 at 2:10 pm Lasă un comentariu

retele_electriceEnel, cel mai mare distribuitor privat de energie electrica din Romania, crede ca scaderea consumului de energie electrica va continua, abia la jumatatea anului viitor existand sansele unei redresari. 

„Criza economica a produs efecte asupra mai multor sectoare ale economiei romanesti, precum constructiile, industria electronica, a maselor plastice. In opinia noastra, tendinta de scadere a consumului de electricitate va continua, dar anticipam ca acest trend negativ se va atenua sau stabiliza spre mijlocul anului 2010”, spun reprezentantii Enel, scrie Ziarul financiar.

Italienii detin pe plan local trei foste filiale de distributie si furnizare de energie electrica, si anume Electrica Banat, Electrica Dobrogea si Electrica Muntenia Sud. In ciuda acestui lucru, Enel spune ca merge mai departe cu planul de investitii anuntat pentru cele trei regiuni, respectiv 700 mil. euro in urmatorii cinci ani.

„Enel s-a angajat intr-un program de modernizare si imbunatatire a retelei electrice in toate cele trei regiuni unde compania este prezenta – Banat, Dobrogea si Muntenia Sud. Suma totala a investitiilor pentru urmatorii 5 ani se ridica la 700 de milioane de euro. In acest sens vom investi 300 de milioane de euro in 2009 si 2010, 150 milioane euro in fiecare an, in modernizarea statiilor, punctelor de transformare si a liniilor electrice, precum si in introducerea tehnologiei de control la distanta”, mai spun reprezentantii Enel, scrie Ziarul financiar.

Potrivit acestora schimbarile nu vor fi „peste noapte”, modernizarea infrastructurii fiind un lucru de durata.
„Experienta noastra din Italia si din alte tari unde opereaza grupul Enel arata insa ca pentru a moderniza infrastructura electrica a unei capitale cum este Bucurestiul, respectiv a zonelor adiacente, sunt necesari ani, iar efectele nu se pot face simtite peste noapte”, mai spune Enel.

Italienii spun ca nu vor recurge la programe de concedieri colective ca masuri de taiere a costurilor, dar ca vor continua programul de pensionarea anticipata a personalului interesat, numai pe baza voluntara. Enel este angrenat in prezent intr-un amplu proces de integrare, intentia grupului fiind aceea de a construi pe piata locala o structura unica pe partea de distributie a energiei electrice si o singura structura pe partea de furnizare de energie electrica, scrie Ziarul financiar.

In prezent, partea de furnizare din Electrica Banat si Dobrogea a fost reunita in compania Enel Energie, in timp ce partea de furnizare din cadrul Electrica Muntenia Sud este reprezentata de Enel Energie Muntenia. Pe partea de distributie, lucrurile stau similar, doar operatiunile din Banat si Dobrogea fiind deocamdata integrate.

Sursa: Ziarul financiar

Entry filed under: Energie, Energie electrica. Tags: , .

Nuclearelectrica vinde mai multa energie electrica Hidroelectrica SA vrea sa cumpere un proiect eolian

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

noiembrie 2009
L M M J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

%d blogeri au apreciat: