Vanzari in crestere pentru producatorul de echipamente electrice EnergoBit Cluj

noiembrie 4, 2009 at 1:12 pm Lasă un comentariu

echipamente_electrice1Grupul clujean de firme EnergoBit, unul dintre principalii producatori autohtoni de echipamente electrice, a obtinut in primele noua luni o cifra de afaceri de aproximativ 75 mil. euro.

In perioada ianuarie-septembrie 2008 EnergoBit a realizat vanzari totale de 63 de milioane de euro.
„Cifra de afaceri a EnergoBit urmeaza trendul de crestere prognozat la inceputul anului. Lucrarile contractate inca din anul 2008 sustin in continuare vanzarile grupului nostru, astfel ca pana la finele anului vom realiza cifra de afaceri bugetata pentru 2009”, a declarat pentru ZF Transilvania Ionut Barsan, director de marketing al EnergoBit.

Conducerea grupului EnergoBit estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri la nivel de grup de aproximativ 96 mil. euro, in crestere cu 20% fata de anul trecut. In 2008, grupul EnergoBit a realizat vanzari totale de 80 mil. euro (280 mil. lei), rata profitului brut fiind de 10%.

EnergoBit a contractat pentru acest an lucrari de modernizare a statilor electrice din localitatile Sfantu-Gheorghe si Gadalin si implementarea sistemului de automatizare a distributiei la compania Electrica Transilvania Sud.
Totodata conducerea EnergoBit Cluj a anuntat in prima parte a anului ca deruleaza o investitie de 30 de milioane de euro in constructia unui parc eolian in judetul Tulcea, a carui finalizare este estimata pentru anul 2010, scrie Ziarul financiar.

Cel mai mare proiect din care face parte si grupul EnergoBit este constructia unui parc eolian terestru de la Fantanele, Dobrogea. Anul trecut grupul clujean a castigat licitatia pentru proiectarea si realizarea lucrarilor electrice la parcul eolian din Dobrogea. Investitia in constructia parcului eolian este estimata la aproximativ 1,1 miliarde de euro si apartine grupului ceh CEZ.

„Vom continua sa angajam si in urmatoarea perioada oameni in functie de lucrarile pe care le vom realiza. Exista unele segmente ale pietei care dau semne de revigorare, insa per ansamblu piata este in continuare afectata de criza financiara”, a spus directorul de marketing al EnergoBit.

Compania a fost infiintata de catre trei fosti angajati ai Renel, care sunt si acum asociati principali. Gadola Stefan, Socea Ioan si Peter Pal au fiecare functia de vicepresedinte executiv, scrie Ziarul financiar.

Numarul de angajati ai grupului EnergoBit era la inceputul anului de 400 de persoane, conducerea grupului clujean anuntand noi angajari anul acesta.


Sursa:
Ziarul financiar

Entry filed under: Echipamente Electrice. Tags: .

Contracte nesemnate pentru energie regenerabila datorita birocratiei excesive Targ international de energie regenerabila RENEXPO

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

noiembrie 2009
L M M J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

%d blogeri au apreciat: