Electrica are 100 de milioane de euro pentru energie regenerabila

octombrie 30, 2009 at 6:09 pm Lasă un comentariu

energie_electrica6Electrica, una dintre cele mai importante companii de distributie si furnizare a energiei electrice, are pentru anul viitor un buget de investitii de 100 de milioane de euro.

„Electrica a hotarat sa devina un jucator important pe piata de energie produsa din surse regenerabile, propunandu-si sa realizeze capacitati de circa 375 MW, scrie Ziarul financiar.

Compania are in vedere construirea a trei parcuri eoliene, de 50 de MW fiecare. Acestea vor fi amplasate in localitatile Chirnogeni si Sacele din judetul Constanta si in Frumusica din judetul Galati. Primele doua proiecte, care se vor intinde pe 100 de hectare fiecare, sunt in stadiul de intocmire a studiilor de fezabilitate, iar ultimul, amplasat pe 75 de hectare, in studiul de prefezabilitate”, spun reprezentantii Electrica.

Compania avea in conturi la inceputul acestui an circa 300 de milioane de euro rezultati din privatizarea Electrica Muntenia Sud. Recent, in conturile Electrica au mai intrat 145 de milioane de euro din vanzarea participatiilor pe care compania le mai detinea in cadrul CEZ Distributie si CEZ Vanzare catre grupul ceh CEZ care acum detine ambele companii in proportie de 100%, informeaza Ziarul financiar.Planurile Electrica de dezvoltare a unor proiecte de producere de energie electrica au fost abandonate o perioada de timp, atat cat compania era inclusa in cele doua structuri energetice gigant pe care statul vrea sa le puna pe picioare anul viitor.

 Odata exclusa Electrica din componenta celor doua companii energetice, firma si-a reluat planurile de investitii pe partea de productie de energie electrica.In primele opt luni ale anului, compania a inregistrat un profit brut de 324 mil. lei (circa 77 mil. euro), de cinci ori mai mic fata de rezultatul consemnat in perioada similara a anului trecut, si o cifra de afaceri de 3,19 mld. lei (761 mil. euro), cu 7% mai mica fata de primele opt luni din 2008.”Diferentele inregistrate la nivelul celor doi ani in ceea ce priveste rezultatul brut inregistrat de grupul Electrica rezida din faptul ca in anul 2008 s-au inregistrat venituri financiare din privatizarea filialei Muntenia Sud”, spun reprezentantii Electrica, scrie Ziarul financiar. Cifra de afaceri a companiei a scazut in contextul reducerii cererii de energie din partea clientilor Electrica, reprezentantii firmei spunand ca din 2010 estimarile sunt mai optimiste „avand ca baza semnele de imbunatatire a situatiei economice la nivel mondial.”

Sursa: Ziarul financiar

Entry filed under: Energie, Energie verde. Tags: , , .

Cele mai dorite locatii pentru proiecte eoliene 2 mld. euro pentru energie eoliana de la Iberdrola

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

octombrie 2009
L M M J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

%d blogeri au apreciat: