Avem primul parc solar care produce electricitate

octombrie 20, 2009 at 1:11 pm Un comentariu

parc_solarCirca 10 megawati de energie solara se vor produce zilnic, timp de 30 de ani, in judetul Ialomita, informeaza Agerpres.

Aproximativ 10 milioane de euro va costa implementarea unui proiect al Consiliului Judetean prin care se va amenaja un parc solar fotovoltaic, in zona comunei Gura Ialomitei. Terenul pe care se propune amplasarea acestuia are o suprafata totala de cinci hectare, este neproductiv si cu potential agricol foarte scazut, fiind cea mai apropiata locatie de statia de medie tensiune de la Gura Ialomitei. Aceasta va implica o cheltuiala minima pentru conectarea la sistemul energetic national, informeaza Agerpres.

„In Romania, nu exista la acest moment campuri cu serii de panouri fotovoltaice, care sa genereze cantitati insemnate de energie electrica solara. Dar exista institutii publice ce utilizeaza in timpul verii energie solara pentru functionare“, a spus presedintele Consiliului Judetean, Silvian Ciuperca.

Dupa implementarea proiectului se vor produce aproximativ 4.000 de magawati ora pe an ce vor acoperi consumul de energie electrica al Consiliului Judetean, al institutiilor aferente, al Spitalului Judetean de Urgenta Slobozia si al altor patru localitati din zona, informeaza Agerpres.

„Dupa perioada de monitorizare de cinci ani vom putea folosi energia obtinuta si pentru alimentarea unor statii de pompare cu apa, ca sa schimbam statutul terenului din teren agricol neproductiv in unul productiv“, spune vicepresedintele Consiliului Judetean Ialomita, Ioan Martin.

Sursa: Agerpres

Entry filed under: Energie, Energie verde. Tags: , , .

Nemultumiti de legislatia care stimuleaza productia de energie regenerabila Parc eolian in functiune in Medgidia dupa o investitie de peste 100 mil. euro

Un comentariu Add your own

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

octombrie 2009
L M M J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

%d blogeri au apreciat: