Sa ne luam energie regenerabila

noiembrie 5, 2008 at 2:43 pm Lasă un comentariu

fotovoltaic

Operatorii economici, composesoratele, ocoalele silvice, unitatile administrativ-teritoriale si institutiile sau unitatile de invatamant pot, incepand de luni, sa depuna cereri de finantare pentru Programul de inlocuire sau completare a sistemelor clasice

Normal ca ne asteptam la spagi, manevre pentru ca totusi, banutii sunt limitati. Dar hai sa incercam, daca cineva reuseste sper sa ne spuna si noua cum a facut.
Sa analizam deci articolul aparut si sa aflam ce ar trebui sa facem. Oricum pentru mai mute detalii va indrum catre site-ul Ministerului Mediului pentru ca ei ar trebui sa publice toate detaliile necesare.

Operatorii economici, composesoratele, ocoalele silvice, unitatile administrativ-teritoriale si institutiile sau unitatile de invatamant pot, incepand de luni, sa depuna cereri de finantare pentru Programul de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energiile regenerabile. Programul inregistreaza doua premiere. Prima se refera la faptul ca pana in 28 noiembrie, instalatorii care doresc sa participe in program pot depune la AFM documentele necesare in vederea validarii.
In aceeasi zi s-a dat startul inscrierii operatorilor economici, composesoratelor, ocoalelor silvice, unitatilor administrativ-teritoriale si institutiilor sau unitatilor de invatamant, care doresc sa devina beneficiari ai programului. In aceeasi perioada (3 – 28 noiembrie), acestia pot depune cererile la sediul AFM.
In cazul operatorilor economici, finantarea se acorda in procent de pana la 50 la suta, dar nu mai mult de 250.000 lei pentru un sistem, cu exceptia proiectelor executate in regiunea Bucuresti – Ilfov, pentru care finantarea se face in procent de pana la 40 la suta, dar nu mai mult de 200.000 lei pentru un sistem.
In cazul unitatilor administrativ-teritoriale sau a institutiilor de invatamant, programul acorda o finantare de maxim 60 la suta, pana la 300.000 lei pentru un sistem.
Scopul Programului il reprezinta reducerea gradului de poluare cauzata prin arderea lemnului si a combustibililor fosili, precum si stimularea utilizarii sistemelor de incalzire nepoluante, care utilizeaza energii regenerabile.
Operatorii economici au la dispozitie 26 de zile pentru inscrierea in Program in vederea validarii acestora de catre Administratia Fondului pentru Mediu.
Conform procedurii, imediat dupa finalizarea perioadei de inscriere a operatorilor economici, AFM are la dispozitie 15 zile pentru analizarea tuturor dosarelor depuse si validarea instalatorilor pentru anul 2009. Dupa expirarea termenului alocat validarii, Administratia Fondului pentru Mediu trebuie ca in termen de 3 zile lucratoare sa faca publica lista operatorilor acceptati in Program. Asta inseamna ca in jurul datei de 20 decembrie, cetatenii vor putea alege instalatorul la care doresc sa-si depuna dosarul in vederea obtinerii notei de acceptare in Program. Cetatenii pot depune documentele, la un instalator validat, incepand cu data de 5 ianuarie 2009.

Daca reusiti, nu uitati sa ne anuntati!

Entry filed under: Energie verde, Legislatie. Tags: , .

Finantari pentru transport, mediu si competitivitate economica Solutie la criza energetica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

noiembrie 2008
L M M J V S D
« oct.   dec. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

%d blogeri au apreciat asta: