Pret de referinta pe gigacalorie

octombrie 24, 2008 at 5:05 pm Lasă un comentariu

Trei europarlamentari romani cer pret de referinta pentru gigacalorie la nivel european

Europarlamentarii PD-L Marian Zlotea, Florin David si Rares Niculescu au depus la Parlamentul European o Propunere de rezolutie referitoare la stabilirea unui pret de referinta pentru gigacalorie. In expunerea de motive a propunerii lor, cei trei au sesizat Parlamentul European ca exista diferente mari intre preturile gigacaloriei practicate in statele membre, preturi care nu sunt justificate intotdeauna, fiind in unele state duble sau triple in comparatie cu alte state europene.
 Zlotea, Niculescu si David considera ca este nevoie sa se stabileasca un pret de referinta la nivelul Uniunii Europene pentru gigacalorie “intrucat nivelul ridicat al pretului gigacaloriei submineaza puterea de cumparare a cetatenilor europeni, cele mai afectate fiind gospodariile cu cele mai mici venituri si pentru ca imperativul folosirii de tehnologii nepoluante fata de mediu pentru producerea energiei termice ar putea duce la cresteri netransparente si nejustificate a pretului gigacaloriei”.
 Conform procedurilor Parlamentului European, proiectul de rezolutie urmeaza sa fie dezbatut in comisiile de specialitate si apoi votat in plen. Daca proiectul va fi aprobat, statele membre UE vor fi incurajate si stimulate sa se alinieze la tehnologiile nepoluante fata de mediu. Mai mult, statele membre ar trebui sa adopte masuri pe termen scurt pentru a atenua impactul negativ asupra gospodariilor sarace al pretului ridicat al gigacaloriei. Daca rezolutia propusa de Marian Zlotea, Florin David si Rares Niculescu este adoptata, Comisia Europeana ar urma sa garanteze conformitatea cu normele UE in domeniul concurentei, mai ales in investigarea si combaterea practicilor anticoncurentiale.

Sursa: Ghidelectric

Entry filed under: Energie termica. Tags: , .

Locuitorii din Tulcea se vor incalzi cu energie produsa din gunoaie Forumul pentru Energie Durabila al UE, in Romania pentru 4 ani

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Pagini

Categorii

octombrie 2008
L M M J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

%d blogeri au apreciat: